دیتاسنتر چیست؛ معرفی ۵ نوع مرکز داده

می‌خواهیم بدانیم دیتاسنتر چیست؟ می‌توان گفت دیتاسنتر یک اتاق فیزیکی، ساختمان یا تأسیساتی است که زیرساخت‌های فناوری اطلاعات را برای ساخت، اجرا و ارائه برنامه‌ها و خدمات، و برای ذخیره و مدیریت داده‌های مرتبط با آن برنامه‌ها و خدمات در خود جای می‌دهد. در این مقاله به شما خواهیم گفت مرکز داده یا دیتا سنتر چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

دیتاسنتر یا مرکز داده چیست؟

دیتاسنتر یا مرکز داده (data center) یک مرکز فیزیکی است که سازمان ها از آن برای نگهداری برنامه ها و داده های حیاتی خود  و خرید سرور استفاده می‌کنند. طراحی یک مرکز داده مبتنی بر شبکه ای از منابع محاسباتی و ذخیره سازی است که امکان تحویل برنامه ها و داده های مشترک را فراهم می‌کند. اجزای کلیدی طراحی مرکز داده شامل روترها، سوئیچ ها، فایروال ها، سیستم های ذخیره سازی، سرورها از جمله سرور  hp و کنترل کننده های تحویل برنامه است. 

اهمیت دیتاسنترها برای کسب و کارها

مراکز داده نیروگاه های دنیای صنعتی هستند. از آنجایی که پیشرفت‌های تکنولوژیکی به تغییر روش کسب و کار سازمان‌ها ادامه می‌دهد، نیاز به داده‌ها و قدرت افزایش می‌یابد. اغلب، این افزایش چشمگیر در منابع برای بسیاری از شرکت‌ها بیش از حد است که نمی‌توانند در داخل یا با زیرساخت‌های موجود شرکتی مدیریت کنند. ساعات و پرسنل زیادی برای حفظ تقاضای بالا مورد نیاز است. استفاده از یک مرکز داده به یک کسب و کار اجازه می‌دهد تا نیازهای خود را برون سپاری کند.

سازمان ها به طرق مختلف از مراکز داده سود می‌برند. به طور خاص، آنها به یک شرکت اجازه می‌دهند تا به جای تعمیر و نگهداری فناوری، بر اهداف مصرف کننده خود تمرکز کنند.

معرفی ۵ نوع دیتاستر

1- دیتاسنترهای سازمانی (Enterprise Data Centers)

مرکز داده سازمانی یک مرکز داده است که متعلق به یک سازمان است و برای پشتیبانی از نیازهای فناوری اطلاعات آنها اداره می‌شود. این تسهیلات ممکن است داخل یا خارج از محل باشد و دارای زیرساخت های فیزیکی مانند سرورها، رک ها و سیستم های شبکه باشد که داده های داخلی را پردازش می‌کنند. نگهداری از یک مرکز داده سازمانی امکان کنترل و دید بیشتر در عملیات و تجهیزات را فراهم می‌کند و می‌تواند برای شرکت هایی با نیازهای خاص و منحصر به فرد ایده آل باشد.

2- دیتاسنترهای مدیریت شده (Managed Services Providers Data Centers)

با خدمات پشتیبانی مرکز داده مدیریت شده، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که زیرساخت ابر و فناوری اطلاعات شما بهینه شده است. می‌توانید مرکز داده مدیریت شده خود را به طور جزئی یا کامل از طریق یک پلت فرم خدمات مدیریت شده مدیریت کنید. این بدان معناست که شما می‌توانید اطمینان حاصل کنید که میزبانی شخص ثالث شما قابل اعتماد است، همیشه نگهداری می‌شود و ایمن است در حالی که هنوز درجاتی از کنترل اداری را اعمال می‌کنید.

3- دیتاسنترهای هم‌مکانی (Colocation Data Centers)

به طور معمول، خدمات مرکز داده زیرساخت (ساختمان)، خنک کننده، برق، پهنای باند، امنیت فیزیکی و غیره را ارائه می‌دهد در حالی که مشتریان هم فضای ذخیره سازی و هم سرور را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، فضا در یک مرکز یا توسط اتاق، قفس، قفسه یا کابینت اجاره داده می‌شود. امروزه بسیاری از مراکز داده کولوکیشن در حال گسترش مجموعه خود هستند تا خدمات مدیریت شده ای را گسترش دهند که از ابتکارات تجاری مشتری خود پشتیبانی می‌کند.

4- دیتاسنترهای یکجا یا عمده (Wholesale Data Centers)

مرکز داده عمده فروشی به یک مرکز داده نسبتاً بزرگ اطلاق می‌شود که در آن ارائه‌دهنده تنها می‌خواهد بلوک‌های بزرگی از فضا و نیرو، معمولاً مجموعه‌های خصوصی یا قفس‌های بزرگ را به مشتریان خود اجاره دهد. دیتاسنتر غمده به اجاره دادن فضا فقط به «خرده‌فروشان هم‌محل» یا شرکت‌هایی که در اجاره مقادیر

 

کمتر فضا تخصص دارند، اشاره نمی‌کند. اغلب، شرکت های بزرگ ترجیح می‌دهند به جای ساخت مرکز داده خود، مراکز داده عمده فروشی را اجاره کنند. ارائه دهنده مرکز داده عمده فروشی ممکن است سیستم های مکانیکی یا الکتریکی را از طرف مشتری مدیریت کند یا نکند.

5- دیتاسنترهای ابری (Cloud Data Centers)

مراکز داده ابری (که مراکز داده رایانش ابری نیز نامیده می‌شوند) منابع زیرساخت فناوری اطلاعات را برای استفاده مشترک توسط چندین مشتری - از تعداد زیادی مشتری گرفته تا میلیون‌ها مشتری - از طریق اتصال به اینترنت در خود جای می‌دهند.

کلام آخر

دیتاسنتر امکاناتی متشکل از رایانه های شبکه ای، سیستم های ذخیره سازی و زیرساخت های محاسباتی است که سازمان ها از آن برای جمع آوری، پردازش، ذخیره و انتشار مقادیر زیادی داده استفاده می‌کنند. یک کسب‌وکار معمولاً به شدت به برنامه‌ها، خدمات و داده‌های موجود در مرکز داده متکی است و آن را به یک دارایی حیاتی برای عملیات روزمره تبدیل می‌کند.

دیتاسنتر سازمانی به طور فزاینده ای امکاناتی را برای ایمن سازی و حفاظت از منابع محاسبات ابری و منابع داخلی و در محل ترکیب می‌کنند. همانطور که شرکت ها به رایانش ابری روی می‌آورند، مرزهای بین مراکز داده ارائه دهندگان ابر و مراکز داده سازمانی کمتر مشخص می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و دقیق تر می‌توانید به سایت وب رمز مراجعه کنید.

 

دانلود فیلم به تفکیک سال انتشار